Juupajoen rotko

Juupajoen rotko

Juupajoen rotko on n. 30 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue.
Se on luonnontilainen, jääkauden muovaama, jopa 30 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa joki. Alueella on useita luontopolkuja, joiden varrelta pääsee tutustumaan rotkon ainutlaatuiseen luontoon.

Luonnonsuojelualueen vanhassa tehdasmiljöössä sijaitsevan Koskenjalan nahka- ja kenkämuseon piha-alueen reunalta laskee Korkeakosken putous.

Rotko on Juupajoen tunnetuin luonnonnähtävyys, eikä suotta: Astumalla parkkipaikalta johtavia rappusia alas rotkolaaksoon, tuntuu kuin astuisi toiseen maailmaan. Muun maailman melu jää taakse, ja tilalle avautuu hiljaisuus, jonka rikkoo vain joen solina ja linnunlaulu. Rotkon raikas pienilmasto, rehevä lehtokasvillisuus, ja mystinen tunnelma herättää kulkijan aistit, ja mielikuvituksen henkiin.

Alueella huhutaan elelevän peikkoja, menninkäisiä, tonttuja, ja muita myyttisiä olentoja.

SIJAINTI: Juupajoen Korkeakosken taajamassa.
Osoite: Koskitie 45, 35500 Korkeakoski

Opastus kantateiltä 66 ja 58.
Junapysäkki sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä.

MAASTON HAASTEET: Korkeuseroiltaan vaihtelevat, kapeat, ja ajoittain liukkaat polut ovat paikoin haastavia kulkea. Suosittelemme tukevia kenkiä.

Huom: luontoreiteille tai rotkolaaksoon ei pääse laskeutumaan esim. pyörätuolilla tai rattailla. Rotkoalueella on kuitenkin esteetön näköalapaikka ja laavu. Tähän kohteeseen saapuville pysäköinti on liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella sallittu Juupajoen Pikkukirkon pihalla, osoitteessa Kirkkotie 15, 35500 Korkeakoski

Alueella ei ole talvikunnossapitoa.

Rotkon luonnonsuojelualueella voi kulkea vapaasti jokamiehenoikeudella. Älä kuitenkaan poikkea turhaan poluilta, jotta et tallo luonnonsuojelulain nojalla suojeltua arvokasta kasvustoa.

Facebook
Twitter
LinkedIn