Matkalla Metsän Sydämessä
Matkalla Metsän Sydämessä

Metsä on vastaus luontomatkailun kysyntään!

Luonto ja hyvinvointi ovat nousseet matkailussa kansainväliseksi trendiksi ja sen olemme nähneet myös Suomessa. Kiinnostus metsiemme virkistysmahdollisuuksiin vetää puoleensa sekä suomalaisia että muualta tänne matkustavia, ja kysyntä metsään liittyville matkailupalveluille ja -tuotteille on suurta. Matkalla Metsän Sydämessä -hanke kokoaa kiinnostuneet toimijat kehittämään verkostona vetovoimaista sisältöä metsämatkailuun.

Avataan polku Metsän Sydämeen

Matkalla Metsän Sydämessä

KUTSU Matkailun ja metsien parissa toimiville yrityksille ja yhteisöille

Tule mukaan kehittämään ja hyödyntämään uutta metsäteemaista Matkalla Metsän Sydämessä -matkailuverkostoa ja matkailuhanketta. Tervetuloa infotilaisuuteen Hyytiälän metsäasemalle Juupajoelle tiistaina 28.5.2024 klo 17.15. Ilmoittautuminen ja lisätiedot alla olevan linkin kautta. Tilaisuuteen saa osallistua ilman sitoumuksia.

Ilmoittaudu viimeistään 19.5.2024.

Kutsu koskee Juupajoen, Keuruun, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden ja Virtain alueella sijaitsevia tai toimivia yrityksiä ja yhteisöjä.

Matkalla Metsän Sydämessä

Mikä?

Matkalla Metsän Sydämessä

Matkalla Metsän Sydämessä on Juupajoen, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden, Virtojen ja Keuruun alueen yhteishanke. Hanke on saanut EU:n maaseuturahaston ja Leader PoKo ry:n rahoituksen vuosille 2024–2025.

Hanke vahvistaa alueen matkailukehittämisen ja -markkinoinnin yhteistyötä, jota on tehty jo vuosikymmen Matkalla Suomen Sydämessä -verkostossa. Uusi metsäteemainen Sydän-hanke tuo siihen nyt merkittävän uuden keihäänkärjen. Samalla se tukee alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa myös uusien toimijoiden mukaantulon.

Matkalla Metsän Sydämessä

Miksi?

Matkalla Metsän Sydämessä

Kysyntä luontomatkailukohteille kasvaa koko ajan. Suomen metsät kiinnostavat niin kotimaisia kuin ulkomaisia matkailijoita. Esimerkiksi kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden kävijämäärät ovat kasvaneet jo useita vuosia.

Sydän-alueella on niin metsiä kuin kansallispuistojakin. Niiden tueksi tarvitaan myös riittävän monipuolista palvelutarjontaa. Sen kehittämiseksi hanke on hyvä työkalu. Sen alla pystytään rakentamaan tehokkaita toimintamalleja, jollaisiin yksittäisillä yrityksillä ei ole mahdollisuutta. Hankkeen voimin voidaan lisätä myös palveluiden ja matkakohteiden näkyvyyttä mm. kansainvälisessä markkinoinnissa esimerkiksi verkkotoimijoiden yhteistyötä parantamalla.

Matkalla Metsän Sydämessä

Miten?

Matkalla Metsän Sydämessä

Matkalla Metsän Sydämessä -hankkeen ensimmäinen työsarka on uudenlaisen metsämatkailuverkoston luominen. Kokoamme yhteen eri tavoin metsään liittyvien matkailupalveluiden kehittämisestä kiinnostuneet alueen toimijat ja matkailukohteet. Yhteys metsään voi olla moninainen, joten muutkin kuin matkailualan toimijat ovat tervetulleita, jos tarjonnan sisältö liittyy metsään ja voidaan tuotteistaa matkailijoille.

Tärkeä näkökulma on myös vastuullisuus. Matkailijoita kiinnostavat sekä kohteiden hyvinvointivaikutukset että matkailun ympäristövaikutukset. Tämän otamme huomioon kehitystyössä.

Viestinnässä ja markkinoinnissa päävälineinä ovat digitaaliset kanavat, joissa esittelemme mukaan tulevien yritysten ja muiden toimijoiden kiinnostavat metsämatkailun palvelut.

Kiinnostaako tämä yritystäsi tai organisaatiotasi? Alempaa löydät yhteystiedot. Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää.

Matkalla Metsän Sydämessä – keskeiset hanketavoitteet

Hanke kestää vuoden 2025 loppuun. Hankkeen keskeiset tavoitteet ja toimenpidekokonaisuudet ovat tiivistetysti tässä.

1

Hankkeen alle kootaan uudenlainen vastuullinen ja monialainen metsämatkailuverkosto ja toimijayhteistyö.

2

Hankkeen tukemana ja asiantuntijoiden sparraamina verkostossa olevat yritykset ja toimijat ideoivat ja kehittävät kansainväliseen tarjontaan sopivia metsämatkailupalveluita.

3

Matkalla Metsän Sydämessä -alueelle luodaan yhdistävä, alueellista mielikuvaa rakentava tarina ja ilme markkinoinnin tarpeita varten käytettäväksi mm. verkkoviestinnässä ja messutapahtumissa.

4

Metsissä ja vesistöissä olevien luontoreittien esiin nostaminen on yksi markkinoinnin painopistealue. Näkyvyyttä tässä markkinoinnissa saavat myös yritykset, jotka tarjoavat reittien varrella tai läheisyydessä liikkumiseen niveltyviä palveluja.

5

Hanke edistää verkostossa toteutettujen metsämatkailupalveluiden saavutettavuutta sekä kohteissa että digitaalisesti parantamalla niiden saatavuutta eri verkkopalveluissa, kuten esim. Visit Finlandin DataHub-palvelussa.

Näin osallistut Matkalla Metsän Sydämessä -hankkeeseen toimijana

Jos olet kiinnostunut metsäteemaisen matkailun kehittämisestä ja organisaatiosi sijaitsee tai toimii aktiivisesti jossakin Sydän-alueen kunnista (Juupajoki, Keuruu, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat) olet tervetullut mukaan verkostoon.

Ota yhteyttä ja liity mukaan joukkoon!
Jos haluat aiheesta enemmän tietoa, kerromme mielellämme lisää.

Anni Inkiläinen
matkailukoordinaattori
Mänttä-Vilppulan kaupunki / matkailupalvelut
anni.inkilainen@taidekaupunki.fi
puh. 044 300 2345

Matkalla Metsän Sydämessä -hanketta koordinoi Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.

Matkalla Metsän Sydämessä

Hanke on saanut EU:n maaseuturahaston ja Leader PoKo ry:n rahoituksen vuosille 2024–2025.